alexametrics

Pilihan Terpopuler News Lifestyle Indeks

45 Ucapan Idul Fitri dalam Bahasa Jawa, Unik dan Bermakna

Pebriansyah Ariefana Rabu, 12 Mei 2021 | 16:11 WIB

45 Ucapan Idul Fitri dalam Bahasa Jawa, Unik dan Bermakna
Gambar Ucapan Idul Fitri (Shutterstock)

Bahasa Jawa sendiri jadi salah satu bahasa yang banyak digunakan di Indonesia.

SuaraBali.id - Kumpulan ucapan Idul Fitri dalam bahasa Jawa yang unik dan bermakna. Masyarakat Indonesia akan rayakan Hari Raya Idul Fitri, Kamis (13/5/2021) besok.

Selain berbagi kebahagaiaan di bulan Ramadhan penuh harapan ini, dengan mengirimkan Ucapan Idul Fitri bahasa Jawa, kamu juga bisa mewujudkan pepatah Jawa yang berbunyi ‘Nguri-Nguri Kabudayan Jawa‘.

Bahasa Jawa sendiri jadi salah satu bahasa yang banyak digunakan di Indonesia.

Mengingat menurut Wikipedia sendiri suku Jawa merupakan suku terbesar di Indonesia dengan jumlah populasi mencapai sekitar 41% dari jumlah total penduduk di Indonesia.

Baca Juga: Pemerintah Akui Kebijakan Larangan Mudik Lebaran Belum Sempurna

Berikut daftar ucapan Idul Fitri dalam Bahasa Jawa:

  1. “Mulad Sarira Hangrasa Wani. Wani ngakoni kalemahan diri. Sugeng Riyadi Idul Fitri. Sedaya kelepatan nyuwun agunging pangaksami.”
  2. Pitik kate rupane putih, pitik alas rupane coklat. Idul Fitri ati menungso bali putih, hawa lan nafsu dikendali kanthi tobat.”
  3. “Dinten meniko dinten Bakdo Riyadi. Mbok menawi kulo gadhah kelepatan ingkang disengaja lan boten disengaja dumateng panjenengan sakkulawarga, kula nyuwun agenging samudro pangaksami.”
  4. “Sugeng Idul Fitri kanggo umat Islam ing saindenging jagad. Semoga wulan Ramadan iki nambahake keturutan kita nalika urip ing jagad iki. Yen tembung-tembung lara, prilaku menoadi, banjur ing dina fitri iki aku nyoba ngresiki awake dhewe. Sugeng Eid Al-Fitr kanggo wong enom lan wong tuwa sing nganggo busana apik banget.
  5. “Numpak andhong neng Kotagedhe, tuku ali-ali kagem eyang putri. Bilih kulo gadah luput gedhe. Nyuwun kawelasan sampean ampuni.”
  6. “Sedurunge srengenge singlup meneh, kulo ngucapke minal aidzin wal faizin maaf lahir batin saka njero atiku.”
  7. “Mugo-mugo gusti Allah nyediake kebecikan gede lan tentrem ing dina suci iki.”
  8. “Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dhumateng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.”
  9. “Ngaturaken sembah pangabekti kawula. Sepinten kalepatan kulo, lampah kulo setindak, paben kulo sakecap ingkang mboten angsal idining sarak, kulo nyuwun pangapunten mugi lineburo ing dinten riyoyo puniko.”
  10. “Gilir gumanti padhang tetrawangan ing wayah ratri. Kawula (pengirim) ngaturaken sugeng riaden sugeng karaharjan, rena ing penggalih kawula nyuwun agunging samudra pangaksama lahir trusing batos. Mugiya tansah winengku ing karahayon lan widada ing sambikala.”
  11. “Ngaturaken wilujeng Idul Fitri 1442 H, nyuwun gunging pangapunten. Mugi kita kanugrahan jatining fitrah saking gusti Ingkang Moho Pemurah, Aamiin.
  12. “Mbah Marijan iku pancen roso, jare wingi ketiban kelopo tapi yo tetep ora popo. Senajan riyoyo isih kurang sedino, sedoyo lepat lan salah kawulo nyuwun ngapuro.”
  13. “Kawulo nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan kulo. Ngaturaken sugeng riyadi kagem Bapak lan Ibu sak keluargo mugi tansah sehat lan sentoso.”
  14. “Ngaturaken wilujeng Idul Fitri nyuwun agunging pangapunten, mugi kito kanugrahan jatining fitrah saking gusti Ingkang Moho Pemurah.
  15. “Kula nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan lahir dumugining batin mboten langkung ngaturaken sugeng riyadi, mugi Gusti Allah ingkang kuoso paring ridho lan rahmatipun dumateng kito sedoyo.”
  16. “Dinten meniko dinten bakdo riyadi, kula menawi gadah kalepatan ingkang disengojo lan mboten disengojo dumateng panjenengan sak keluargo kula nyuwun agunging samudro pangaksami.”
  17. “Ngaturaken sugeng riyadi sedoyo lepat nyuwun pangapunten, mugo-mugo dosaku lan dosamu dilebur ing dino riyoyo iki.”
  18. “Cangkem iki sering nggedabrus, utek iki sering mikir sing elek. Minal aidzin wal faidzin. Mohon maaf lahir dan batin.”
  19. “Nyuwun agunging pangapunten, mugi kita kanugrahan jatining fitrah saking Gusti ingkang Maha Mirah. Aamiin.”
  20. Sucining ati, tumatining laku. Ngaturaken sugeng riyadi. Mbok bilih wonten kalepatan nyuwun agunging samudro pangaksami.”
  21. Numpak pajero sopire lemu. Luputku marang awakmu jero, monggo dipendem nganggo pangapuramu.Taqabalallahu minna wa minkum. Selamat Hari Raya Idul Fitri.”
  22. “Sucining ati, tumatining laku, ngaturaken sugeng riyadi dumateng panjenengan. Menawi wonten kalepatan, kulo nyuwun agunging samudro pangaksami.”
  23. “Dinten meniko dinten ingkang fitrah. Menawi kulo gadhah kalepatan dumateng panjenengan, kulo nyuwun ingkang kathah pangapunten. Ngaturaken sugeng riyadi.”
  24. “Adol kupat neng ngisor gapuro. Menawi lepat kulo nyuwun agenging pangapuro.”
  25. “Ngaturaken wilujeng idul fitri nyuwun gunging pangapunten, mugi kito kanugrahan jatining fitrah saking gusti Ingkang Moho Pemurah Muga-muga ati kita dilahirake suci lan resik. Kurangi ngolok-olok supaya bisa nggugurke dosa.
  26. “Madang sate ojo sak sunduk e. Madang rawon ojo nyakot kemiri. Sakmeniko sampun telas puosone. Sugeng Riyoyo Idul Fitri. Tumbas merico endog asin. Saya sekeluarga nyuwun ngapuro lahir batin.”
  27. “Ngaturaken sugeng riyadi 1 Syawwal 1442 H. Taqabbalallahu Minna Wa Minkum Taqobbal Ya Karim. Kullu Amiin Wa Antum Bikhoir. Mugi gusti Allah tansah paring hidayah. Maghfiroh saha barokah dumateng kita sedaya. Rahayu ingkang tinemu. Sambada ingkang sinedya. Jumbuh ingkang ginayuh.”
  28. “Ngaturaken sugeng riyadi sedoyo lepat nyuwun pangapunten, mugo mugo dosaku lan dosaku dilebur ing dino riyoyo iki.”
  29. “Mbok bilih Gusti Pangeran, sampun mitrahaken manungso kedah mengaten. Mugi wonten ing dinten riyoyo meniko sageto sami ngadahi sipat welas asih lan jembar manah.
    Kangge sangu wonten ing akherat mbenjang, nuwun. Sugeng Riyadin 1 Syawal 1442 H.
  30. Kula nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan lahir dumugining batin mboten langkung ngaturaken sugeng riyadi, mugi Gusti Allah ingkang kuoso paring ridho lan rahmatipun dumateng kito sedoyo.”
  31. “Ngaturaken sembah sungkem dumateng panjenengan, nyuwun pangapunten, mugi-mugi kanugrahan jatining fitrah saking Gusti Allah, wilujeng Idul Fitri
  32. “Kupat kecemplung santen, sedoyo lepat nyuwun pangapunten.”
  33. “Kagem sedoyo kemawon, kulo namung sakdermo lare awon bade mungel. Menawi lampah ingkang awon lan sifat mboten pitados wonten ing manah. Soho tumindak glenyengan, dipun angapuro, ingkang ageng sanget.”
  34. “Srengenge Idul Fitri anggawa pangarep-arep. Silaturahim kanggo lantaran rumakete ati. Kita sedaya caos pangapura kanthi mantep nglaleake kalepatan liyan gawe tentreme ati.”
  35. "Sucining ati, tumatining laku ngaturaken sugeng riyadi 1442 H bilih wonten kelepatan kula nyuwun agunging samudro pangaksami.”
  36. “Sucining ati tumatining laku ngaturaken sugeng riyadi bilih wonten kelepatan kulo nyuwun agunging samudro pangaksami.”
  37. “Mangan kupat dudohe santen menawi lepat nyuwun pangapunten. Ngaturaken sugeng riyadi 1442 H.”
  38. “Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.”
  39. “Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika.”
  40. “Sugeng dinten riyaya, mugi-mugi kita sekaluarga tansah seneng.”
  41. “Tembung pengampunan lan pandonga sing becik mugi-mugi bakal njaga kulawargamu ing dina sing apik iki.”
  42. Kupat kecemplung santen, sedoyo lepat nyuwun pangapunten.
  43. Paijem gedhah Fiat. Diaegem touring dateng Banten. Dalam kathah kalepat, kerso paring agenge pangapunten.
  44. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.
  45. Ngaturaken sugeng riyadi sedoyo lepat nyuwun pangapunten.

Baca Juga

Komentar

Berita Terkait